(function (h, o, t, j, a, r) { h.hj = h.hj || function () { (h.hj.q = h.hj.q || []).push(arguments) }; h._hjSettings = { hjid: 1133926, hjsv: 6 }; a = o.getElementsByTagName('head')[0]; r = o.createElement('script'); r.async = 1; r.src = t + h._hjSettings.hjid + j + h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window, document, 'https://static.hotjar.com/c/hotjar-', '.js?sv=');

Da BYGGERI’20 blev til BYGGERI’22

Alle glædede sig til BYGGERI’20 skulle åbne dørene den 10. marts 2020. Aldrig havde der været større interesse for messen på de sociale medier, og vi kunne notere et rekordstort antal pre-registerede besøgende.

Alt tegnede SÅ godt, indtil statsminister Mette Frederiksen gik på TV den 6. marts 2020. Alt stoppede lige i det øjeblik. Hvad nu? Udstillerne var i fuld gang i MESSE C med at bygge standene op, alt var klappet og klart i MESSE C til at tage imod de besøgende på en tryg måde med Corona anvisninger, tusinder af besøgende var klar til, at dørene til messen blev åbnet. MESSE Cs personale var kørt i stilling, bespisningen af de mange tilmeldte kunder i DB restauranten og VIP Restauranten var forberedt til mindste detalje.

Hvad gør vi? Meldingen var klar: Vi aflyser!

”Vores første prioritet er messe-deltagernes helbred og sikkerhed. Derfor udskyder vi messen. Vi beklager meget den ulejlighed, det måtte forårsage medlemmer, deltagere samt udstillere på BYGGERI’20. Vi er meget kede af situationen, vi ved, hvor stor en indsats og stort et arbejde alle lægger i at blive klar”,

lød det fra adm. direktør Palle Thomsen.

Og gudskelov for det. Den 11. marts om aftenen gik Mette Frederiksen igen på TV og beordrede os alle til at arbejde hjemmefra. Hun lukkede Danmark ned.

Primo maj 2020 kunne Danske Byggecentres bestyrelse og messeudvalget meddele, at messen ville blive udskudt til 2022. BYGGERI’20 blev til BYGGERI’22 - der afholdes 1. – 4. marts 2022 i MESSE C, Fredericia.

Med de usikre udsigter for en mindsket smittefare, vi så ind i, blev det vurderet – i tråd med en række store danske og internationale virksomheder – at der ville gå betydeligt længere tid, end først antaget, før det atter ville være forsvarligt at samle tusinder af besøgende, som vi gør på BYGGERI-messen. Samtidig fik alle udstillere på BYGGERI’20 deres standleje tilbagebetalt.

BYGGERI’22

Forhåndstilmeldingen til BYGGERI´22 sluttede i november, og allerede nu er 85 % af standarealet på messen booket. Det vidner om en markant stor opbakning til messen fra leverandørernes side og viser BYGGERI-messens betydning i byggebranchen.

Vi vil sætte alle sejl til, så BYGGERI-messen vender stærkt tilbage og igen er mødestedet for hele byggebranchen, arrangeret i tæt samarbejde med medlemmerne. Og hele byggebranchen vil i 2022 glæde sig til igen at mødes på BYGGERI-messen for sammen at se de seneste landvindinger inden for byggeriet og de mange nye bæredygtige produkter og løsninger - samt ikke mindst til at få den vigtige faglige dialog med producenter og leverandører om deres produkter.

Overrækkelse af Byggeriets Klimapriser 2020

Overrækkelsen af Byggeriets Klimapriser, som har været uddelt i forbindelse med BYGGERI-messen siden 2010, måtte grundet aflysningen af årets messe udskydes til et senere tidspunkt. Den 7. september 2020 blev der mulighed for, at prisoverrækkelsen kunne finde sted. Denne gang i BLOX, København. 80 af branchens aktører deltog i prisoverrækkelsen, som blev afholdt efter alle Corona regler og restriktioner om afstand, afspritning, gratis mundbind m.v.

Danske Byggecentres formand, Carl Bladt Hansen, bød velkommen til prisoverrækkelsen, som blev indledt med tre spændende indlæg af projektdirektør Curt Liliegreen, Byggeriets Videncenter, Lone Feifer, Director of Sustainabiilty & Architecture i VELUX, samt adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Alle var de enige om, at byggevareproducenterne allerede tænker bæredygtigt og satser benhårdt på nye, innovative materialer. Men skal byggeriet i mål med den grønne omstilling er bæredygtighedsdokumentation og bedre genanvendelse af materialer afgørende.

Prisoverrækkelsen

Martha Lewis, seniorarkitekt og Head of Materials hos Henning Larsen Architects, overrakte de fire prestigefyldte priser:

Byggeriets Klimapris

Byggeriets Energipris

Byggeriets Miljøpris og

Byggeriets Arbejdsmiljøpris

Priser, der hylder virksomheder, som viser vejen mod en mere bæredygtig fremtid inden for byggeriet.

”Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10-års jubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i byggeriet. Vi er derfor glade for, at vi efter en Corona-pause kan fejre nogle af de virksomheder, der går forrest og satser på bæredygtighed og innovative byggematerialer”,

sagde Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre, der er medlem af Nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser.

Han fortsatte:

”Niveauet blandt de mange nominerede produkter og løsninger har igen i år været tårnhøjt og vidner om, at danske virksomheder for alvor har sat fart på udvikling af grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier”.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris uddelt for første gang

Danske Byggecentre uddelte i år en helt ny pris, Byggeriets Arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et bedre arbejdsmiljø. Vinderen blev SWED-MARK A/S, der har udviklet et let-opsætteligt sikkerhedsnet, som forhindrer faldulykker ved tagarbejde.

”Vi skal i byggebranchen sætte endnu mere fokus på det fysiske arbejdsmiljø og begynde at fremme udvikling af løsninger, der både skaber et bedre og et mere sikkert arbejdsmiljø. Med vores nye pris ønsker vi at hylde og inspirere virksomheder til at skabe effektive løsninger, der imødekommer de stadig stigende krav til et godt arbejdsmiljø på byggepladsen”,

sagde Palle Thomsen ved prisoverrækkelsen.

Vinderne af Byggeriets Klimapriser 2020

Byggeriets Klimapris: Kingspan Insulation ApS

Prisen gik til Kingspan Insulation ApS for deres Net-Zero Energy strategi. Net-Zero Energy er en ambitiøs klimastrategi, der skal gøre firmaets 140 fabrikker CO2-neutrale i 2020. Kingspans nye Kooltherm-fabrik i Sverige på 18.000 kvm. er klar til at levere isolering, der er produceret på 100 pct. vedvarende energi, til Danmark og resten af Norden.

Byggeriets Energipris: Lindab A/S

Prisen gik til Lindab A/S for produktet SolarRoof. SolarRoof er et kliktag med integrerede solceller og er resultatet af mange års erfaring som leverandør af ståltage kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi.

Byggeriets Miljøpris: Xella Danmark A/S

Prisen gik til Xella Danmark A/S for produktet Xella Big Bags og genbrugsbyggeblokken Silent+. Silent+ er en spændende genbrugsløsning, hvor byggeaffald i form af porebeton-rester returneres og genbruges i en ny porebeton-byggeblok.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris: SWED-MARK A/S

Prisen gik til SWED-MARK A/S for produktet Net-Op. Net-Op er et let-opsætteligt sikkerhedsnet, som forhindrer faldulykker ved tagarbejde. Produktet vejer kun 14 kg, kan være i enhver håndværkervarevogn og skaber et trygt og sikkert arbejdsmiljø ved tagarbejde.

BYGGERIETS KLIMAPRISER 2020 - NOMINERINGSKOMITÉ

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser bestod af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Komitéen har udpeget vinderne af de fire priser.

  • Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
  • SMV Danmark, adm. direktør Ane Buch
  • Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
  • Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
  • Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
  • FRI, direktør Henrik Garver
  • Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
  • Green Building Council, direktør Mette Qvist
  • Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
  • PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
  • FSC, direktør Søren Dürr Grue
  • SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
  • BAT Kartellet, sekretariatsleder Gunde Odgaard
  • DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
  • Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen
--%>