(function (h, o, t, j, a, r) { h.hj = h.hj || function () { (h.hj.q = h.hj.q || []).push(arguments) }; h._hjSettings = { hjid: 1133926, hjsv: 6 }; a = o.getElementsByTagName('head')[0]; r = o.createElement('script'); r.async = 1; r.src = t + h._hjSettings.hjid + j + h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window, document, 'https://static.hotjar.com/c/hotjar-', '.js?sv=');

ØTD Fonden – Din genvej til videreuddannelse

Uddannelse er ikke kun et spørgsmål om større branchekendskab, det handler også om at opnå større glæde i det daglige arbejde. Begge dele kan ØTD Fonden hjælpe med.

Fonden bidrager ved økonomisk støtte til uddannelse og videreuddannelse af medarbejdere og ledere i Danske Byggecentres medlemsforretninger i Østdanmark og er dermed med til at sikre branchen fagligt velfunderede og glade medarbejdere – både nu og i fremtiden.

Hvem kan søge?

Ud over støtte til uddannelse af medarbejdere og ledere i Danske Byggecentres medlemsforretninger i Østdanmark gives der ligeledes støtte til personer, der har arbejdet i Danske Byggecentres medlemsforretninger som chefer eller overordnede funktionærer eller sådanne personers enker eller uforsørgende børn.

Dette har vi allerede støttet

Brancheprojekter om undervisning og jobsøgning

Brancheprojektet www.byggemarkedscase.dk var rettet mod undervisningen i handelsskolerne for ved interaktiv undervisning at inddrage fagene dansk, erhvervsøkonomi, salg og service samt erhvervsret.

FUT på skoleskemaet: Fra frø til hylde

Et samarbejde mellem FUT og branchens fagskoler, Odder og Mommark, hvor formålet er at give eleverne en forståelse for varernes færd fra produktionen til de lander på hylden i butikken. Det gøres bl.a. via besøg hos udvalgte leverandører, skovbrug og fabrikker. Desuden giver turen eleverne en enestående mulighed for at opbygge et netværk inden for branchen.

FUT Fagprøvepris

ØTD Fonden støtter fortsat FUT Fagprøveprisen, som gives til de bedste fagprøver fra hhv. byggemarkeds- og trælastlinierne.

Formålet med FUT Fagprøveprisen er at inspirere og animere branchens elever til at yde en ekstra indsats med udarbejdelsen af deres fagprøveopgave for derigennem at øge de kvalifikationer, som eleven får under udarbejdelsen af fagprøveopgaven - til glæde for både elev og branche.

Send din ansøgning til ØTD eller en af branchen andre fonde

Der er ingen formkrav til ansøgningen, men du bedes beskrive uddannelsen eller projektet, du søger støtte til. Nogle af de spørgsmål, som ØTD Fonden gerne vil have svar på er: Hvorfor skal netop du have støtte? Hvad går uddannelsen eller projektet ud på? Hvad forventer du at få ud af forløbet?

Af praktiske oplysninger skal vi vide, hvor meget du ønsker i støtte samt dit personnummer eller CVR-nr., da alle udbetalte legater oplyses til skattevæsenet. (ØTD Fonden overholder naturligvis persondataloven, og du kan finde vores politik for dette område på www.otd-fonden.dk).

På vores hjemmeside, www.otd-fonden.dk, kan du finde mange flere informationer om os, og hvor du skal sende din ansøgning hen.

Fondsbestyrelsen

For at skabe bedre synergi med branchen overtog DBs bestyrelse bestyrelsesposterne i fonden i 2018. Bestyrelsen består således af:

  • Carl Bladt Hansen, Davidsens Tømmerhandel A/S, Formand
  • Peter Schepler, Bygma A/S, Næstformand
  • Carsten Ludvig, Johannes Fog A/S
  • Britta K. Stenholt, STARK A/S
  • Thorbjørn Sejer Jensen, XL-BYG amba
  • Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, står for den daglige ledelse.