(function (h, o, t, j, a, r) { h.hj = h.hj || function () { (h.hj.q = h.hj.q || []).push(arguments) }; h._hjSettings = { hjid: 1133926, hjsv: 6 }; a = o.getElementsByTagName('head')[0]; r = o.createElement('script'); r.async = 1; r.src = t + h._hjSettings.hjid + j + h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window, document, 'https://static.hotjar.com/c/hotjar-', '.js?sv=');

2020 set med FUT-briller af FUTs formand Michelle Olsen

Sikke et år – også hos FUT. Dette års generalforsamling måtte afholdes virtuelt pga. Covid19, så tre ting har dette år da lært os: at tænke anderledes, prøve nye ting af og at navigere i denne verdens nuværende tilstand.

Virtuelle møder må vi nok indse er kommet for at blive, dog håber jeg, at dette ikke bliver den faste måde at mødes på i fremtiden, for det er nu altså stadig rarest at møde alle jer medlemmer face to face – helt i FUTs ånd. Vi krydser fingre og håber på at se jer til næste års arrangementer og generalforsamling.

Aflyste arrangementer

Covid19 har haft mange konsekvenser for hele vores samfund. Som I nok allerede er bekendt med, så har vi været nødsaget til at aflyse alle arrangementer, og der var ellers lagt op til et spændende år. Det gør naturligvis ondt på FUT, da det jo er det vi lever og ånder for - at skabe netværk med jer.

Under hele Coronaperioden har der været stor optimisme hos bestyrelsen lige til det sidste i håb om, at bare nogle enkelte af arrangementerne kunne gennemføres. Grundet de svingene tilstande i verdenen og voldsomme restriktioner har det desværre ramt økonomien i et mindre omfang. Ud over det økonomiske så savner vi også samværet med jer medlemmer.

Vi ved, at branchefrokosten har særlig stor betydning for jer. For mange er det en tradition at mødes denne dag, og mange af jer ser kun hinanden til dette arrangement. Det gjorde derfor ekstra ondt på bestyrelsen, at vi var nødsaget til at aflyse dagen.

Vi håber, at uanset hvad vil I tage godt imod de alternativer, som vi søsætter, hvis og når det bliver nødvendigt.

Tak til Erhvervsklubben

Til Erhvervsklubben skal der lyde en stor tak. Støtten fra jer leverandører er én af FUT vigtigste bidrag og den gør, at vi kan realisere mange af de tanker og drømme vi har for FUT. Vi er utrolig taknemmelig for jeres bidrag og sætter stor pris på jeres støtte her under Corona.

Vi håber på at kunne give jer meget mere tilbage til næste år.

Elevdagen

Det har været en frustrerende proces at skulle aflyse ikke kun ét men alle tiltag. Bestyrelsen var ellers så begejstret for de nye tiltag, som vi havde sat i søen for i år. Sidste år, hvor vi var samlet til generalforsamling hos Mommark Fagskole, kom der et ønske fra medlemmerne: vi skulle bruge flere penge på vores fremtid i branchen, nemlig eleverne. Som svar på dette annoncerede vi Elevdagen, som skulle have været afholdt allerede nu. Men igen satte Covid19 en stopper for det. Derfor er dagen rykket til januar 2021, og vi håber selvfølgelig, at omstændighederne er anderledes til den tid. Selvom det nok er svært at tro på lige nu.

Generelt har vores elever været hårdt ramt. Det sociale behov er stort hos de unge, og vi ved hvor stor en betydning de arrangementer vi har for vores elever er, når det kommer til netværket i branchen. Vi ved fra udlærte elever, hvor glade de alle har været for studieturene, hvor eleverne mødes på tværs af kæderne. De får på den måde et bredere kendskab til at være elev i branchen. Derfor var det også med tungt hjerte, at begge studieture måtte aflyses i år.

Tak til DB Fonde og ØTD Fonden

Stor tak til DB Fonde og ØTD Fonden, som med deres støtte er med til at realisere FUTs aktiviteter.

Begge fonde lægger et stort bidrag til vores elevture hver år, og giver os dermed mulighed for at arrangere spændende udlandsture for eleverne.

Selv FUT Fonden har ligget stille

Det samme gælder også mulighederne for et udlandsophold i deres elevperiode, men heller ikke dette har været muligt. Det kan vi se på antallet af legatansøgere. Sidste år, havde vi en stor stigning af ansøgere, som havde fået muligheden for enten at komme til Færøerne, Island eller Grønland. Dem har vi slet ikke haft i år. En udvikling vi ellers i bestyrelsen var utrolig glade for.

Her går det godt

Mens hele Danmark lukkede ned, så er en ting klart – der kom travlhed i trælasterne og byggemarkederne og modsat mange andre brancher er det for mange svært at få armene ned.

Heldigvis besluttede regeringen, at der ikke var Corona i vores branche, og vi kunne under de nye tider knokle videre som aldrig før.

Generelt har vores ellers konservative - og til dels gammeldags - branche været på udebane, men viser nu, at vi også kan tilpasse os. Online møder med vores kunder og leverandører – hvem havde lige set den komme. Noget der bestemt er kommet for at blive og igen er jeg sikker på, at vores branche har fået øjnene op for de mange muligheder der ligger i den virtuelle verden.

FUT ser fremad

Mine forventninger til 2021 er store. Med alle aflysninger i år går vi det kommende år i møde med utrolig mange og spændende arrangementer klar. Elevdagen, Eventaftener, Stortur til Rusland og ikke mindst vores jubilæumsfest i forbindelse med generalforsamlingen i 2021.

FUT fylder nemlig 70 år næste år og er ved at være en ældre sag, selvom det ikke kan ses på nogen. Selvfølgelig skal det fejres med et brag af en fest, ligesom sidst da vi var samlet på Nationalmuseet. Vi har allerede værter og location på plads.

Festen skal afholdes på Kellers Park i Vejle, der er et fantastisk sted i dejlige omgivelser. Der vil denne gang være mulighed for at booke overnatning, så man kan danse hele natten. Vi vil selvfølgelig informere meget mere om dette, når vi nærmere os. Men sæt allerede nu, kryds i kalenderen lørdag den 6. november 2021.

Bestyrelsen søger nye hoveder

Vi har det seneste stykke tid annoncerede i FUT bladet efter nye ansigter til bestyrelsen – og der har været stor interesse. Hvor er det fedt! Det er super fedt at opleve denne interesse for bestyrelsen og vores arbejde. Specielt i år hvor interessen er kommet fra nyudklækkede elever, da vi ser et stort potentiale i at få nyuddannet fagpersoner ind i bestyrelsen, og dermed være med til at få FUT endnu mere med på beatet.

Synergien i at FUT står for at samle nye og gamle i branchen giver så god mening, når bestyrelsen består af både nye friske ansigter sammen med garvede branchefolk. Men vigtigst af alt, så er der et friskt pust, der kan hjælpe FUT med at udvikle sig med tiden og branchen.

FUT Fagprøvepris

Uden vores samarbejde med Odder Fagskole og Mommark ville denne pris ikke være mulig. Derfor stor tak til skolerne, for at være vores ambassadører over for eleverne, ikke kun i forbindelse med fagprøvepriserne, men også for at give viden omkring FUT videre til alle branchens elever.

Vi tror på, at Fagprøveprisen er med til at få eleverne til at yde en ekstra indsats for at opnå en indstilling. Vi håber derfor, at vi er med til at få eleverne til at tænke innovativ til gavn for elevernes lærepladser og deres egen personlige udvikling.

Kære medlemmer - uden jer ingen FUT

Mange tak for jeres opbakning og for at være årsagen til, at vi ikke keder os, men hele tiden har noget at lave. I er med til at styrke branchen.

Det er svært at sige tak for de mange gode stunder i år, da vi ikke har kunnet ses. Så i stedet på gensyn til næste år, hvor vi forhåbentlig ses til mange arrangementer.