(function (h, o, t, j, a, r) { h.hj = h.hj || function () { (h.hj.q = h.hj.q || []).push(arguments) }; h._hjSettings = { hjid: 1133926, hjsv: 6 }; a = o.getElementsByTagName('head')[0]; r = o.createElement('script'); r.async = 1; r.src = t + h._hjSettings.hjid + j + h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window, document, 'https://static.hotjar.com/c/hotjar-', '.js?sv=');

Rekrutteringskampagne

En ny rekrutteringskampagne er på vej, hvor der vil være øget fokus på de sociale medier med en målrettet indsats. Hjemmesiden – www.karrierestigen.dk – kører videre, ligesom vi fastholder de tre rollemodeller, som er taget fra det virkelige byggecenter-liv. Vi forbereder ligeledes en indsats over for landets UU-vejledere, der har vist vores kampagne stor opmærksomhed og rost os for at være så aktive over for dem – som den eneste branche.

I 2019 introducerede vi et branchebrætspil, som viste sige at blive en stor succes og vil derfor igen blive spillet rundt på landets handelsskoler i foråret 2021.

I spillet styrer man, i hold på 3-4 personer, et byggecenter, hvor ens fornemmeste opgave er at lytte til kundernes behov og sælge de bedste varer, samtidig med at man også skal foretage kloge indkøb, og man skal have styr på sit lager og leverancer. Man skal formå at tjene flere penge end sine modstandere ved at købe billigt ind og samtidig sælge mest muligt, uden at have varer tilbage på lageret. Det er samme problematikker, som vores medlemmer sidder med hver dag ude i forretningerne.

Branchespillet har vist sig at være en rigtig god ide, fordi man på den måde kan indgå i handelsskolernes undervisning i forbindelse med faglige cases. Det overordnede formål er, at spillet skal bruges som supplement til undervisningen, og at eleverne synes det er sjovt og underholdende, så de kommer til at tænke på os, når de skal vælge uddannelse og elevplads. Danske Byggecentre har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra lærerne, der gerne vil have, at vi kommer igen, så det gør vi i foråret 2021.

To undervisere fra EUC Nord Hjørring, Charlotte Terp & Anette Svendsen, der deltog i finale eventet på hotel Radisson i København, var begge stolte over, at deres studerende var kommet til finalen og glade for hele forløbet og den læringsproces, de studerende havde været gennem ved at spille branchespillet.

”De studerende har været meget begejstrede for hele forløbet og har været helt oppe at køre over udsigten til at deltage til finalen. Spillet har givet de studerende en øget forståelse for byggecentrenes hverdag, og flere har da også talt om at gå den vej”.

Spillet har fungeret godt som input i undervisningen og gjort det nemmere for de studerende at omsætte den teoretiske undervisning til praksis.

”Særligt forståelsen for betydningen af avancen mellem indkøb og salg, har været spændende og lærerig for de studerende, og det har været en øjenåbner for hvilke spændende jobs, der ligger og venter i branchen. Noget de fleste ikke var særlig bevidste om før, de spillede branchespillet”,

udtalte Charlotte Terp & Anette Svendsen.

Der er desuden udarbejdet en ”print udgave” af brætspillet, som er tiltænkt UU-vejledere og skolelærere, der også giver et godt indblik i udfordringerne i et byggecenter.

Der er produceret YouTube videoer om hver af de tre uddannelser vi tilbyder. Her er en af dem: En Youtubers dag i et i byggecenter